Happy Homes,
Happy Buildings

Bij Qlimato staat een veilig en gezond binnenklimaat voorop. Door het gebruik van innovatieve ventilatiematerialen zorgt Qlimato voor comfortabele huizen, een gezonde leefomgeving en happy buildings. 

Lees verder

Gezonde leefomgeving door innovatieve ventilatie

Donderdag 23 mei 2019

Een gezonde en frisse leefomgeving zonder bacteriën en schimmels door het gebruik van nanozilverdeeltjes. Qlimato brengt deze techniek om ziekenhuizen bacterievrij te houden naar de huiskamer. 

Bacteriën en schimmels krijgen dankzij de innovatieve coating geen kans om aan te hechten en te groeien in de flexibele ventilatieslangen die de lucht vervoeren van ventilatiesystemen naar het uitstroompunt in de woning of het kantoor. De antibacteriële werking in de aluminium laminaatslangen is gebaseerd op de zuiverende werking van nanozilverdeeltjes die ingekapseld zijn in een polymere laag. Het gebruik van nanozilver is veilig, gezond en volledig ecologisch. Het is niet giftig, heeft geen geur en geen schadelijke effecten op het milieu. Nanozilver wordt vanwege de bacteriedodende werking ook steeds meer in ziekenhuizen gebruikt in coatings op wanden, lichtknoppen en deurklinken.

Door zogenaamde nanozilverdeeltjes in te kapselen in de polymere laag van de ongeïsoleerde AluGuard Plus ventilatieslangen of de geïsoleerde IsoSoft Plus/SonoSoft Plus ventilatieslangen, krijgen deze flexibele slangen van Qlimato een antibacteriële werking. Hiermee dragen ze bij aan een gezonde en frisse leefomgeving zonder bacteriën en schimmels.


Foto's


Meer inspiratie