Happy Homes,
Happy Buildings

Bij Qlimato staat een veilig en gezond binnenklimaat voorop. Door het gebruik van innovatieve ventilatiematerialen zorgt Qlimato voor comfortabele huizen, een gezonde leefomgeving en happy buildings. 

Lees verder

Qlimato, nieuw merk in flexibele ventilatieslangen

Maandag 27 mei 2019

Qlimato is nieuw in het TU assortiment en levert innovatieve flexibele ventilatieslangen voor het aansluiten van de ventilatiebox of roosterplenum op een luchtkanaal. En van topkwaliteit, goedgekeurd voor de hoogste brandveiligheidsklasse.

Zelfondersteunend, als alternatief voor spirobuizen

De flexibele slangen bestaan uit een laminaat van 3 lagen aluminium en 1 laag polyester met een totale dikte van 74 micron waarin een hardveren spiraaldraad is verwerkt met een draadafstand van slechts 15 mm. Hierdoor zal de flexibele slang wanneer volledig uitgetrokken weinig doorzakken en daardoor minder ondersteund hoeven worden. De montage van Qlimato flexibele slangen in plaats van spirobuizen is eenvoudiger, lichter en goedkoper.

Antibacteriële coating voor een gezond binnenklimaat

Door de energietransitie weten we nu allemaal dat we goed moeten isoleren en dat betekent tegelijkertijd ook dat we goed moeten ventileren. Maar door vocht in het ventilatiesysteem kunnen bacteriën en schimmels groeien en de luchtkwaliteit negatief beïnvloeden. Dit is vaak de oorzaak van hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten en aandoeningen aan de longen. De Qlimato flexibele slangen zijn voorzien van een antibacteriële coating waardoor schimmelvorming wordt voorkomen. Deze technologie is veilig, gezond en volledig ecologisch.


Foto's


Meer inspiratie